EK : België naar de finale !!

EK Acro: Belgische teams in finale!!Van 24 tot 28 oktober 2007 vindt in 's Hertogenbosch het EK Acro voor senioren en voor junioren plaats. Na drie kwalificatiedagen wisten de drie Belgische teams zich te plaatsen voor de finale van morgen! Ook bij de jeugdcompetitie kon ons land 2 finaleplaatsen in de wacht te slepen.Voor onze Belgische acrobaten wordt het morgen dus een spannende dag! Met 5 finales behaalde de Belgische delegatie het maximum aantal finaleplaatsen dat mogelijk was!

WEDSTRIJDVERSLAG VRIJDAG 26 OKTOBER – 3de wedstrijddag

Soen, Maaike en Corinne turnen morgen EK-finale!Het seniorentrio Corinne Van Hombeeck, Maaike Croket & Soen Geirnaert (Ambitious Pro Gymnastics - Puurs) kwam deze avond als laatste team in hun competitie op de vloer. Voor de derde dag op rij wisten ze een mooie oefening te brengen. Alhoewel het topsportteam duidelijk wat last had van de zenuwen, werden de schoonheidsfoutjes in de tempo-elementen uiteindelijk toch goed opgevangen. De jury dacht er ook zo over, met 28.204 punten kregen ze de derde beste score van de dag in hun categorie. Na de laatste kwalificatiedag van vandaag eindigden ze met een totaalscore van 85.062 op een 2de plaats, goed voor de finale!In de finale van morgen start iedereen opnieuw van '0'. Als het trio turnt zoals de voorbij dagen ligt een medaille zeker in de mogelijkheden. We hopen het van harte en duimen met z'n allen!

Finale voor Chloé, Tatjana en Florence!Het juniorentrio met Chloé Alliet, Tatjana De Vos & Florence Henrist (Sportac Deinze) heeft zich als vijfde geplaatst voor de finale. De jury gaf hen voor hun mooie oefening, met jammer genoeg een klein foutje, een score van 28.350 punten. Ze blijven hiermee voorlopig op een vijfde plaats.Het team van Rusland staat nog steeds aan de leiding. Ook Wit-Rusland bracht een mooie oefening en staat voorlopig tweede.Chloé, Tatjana en Florence hopen het in de finale morgen nog beter te doen. Als ze foutloos turnen zit een medaille er in... We gunnen het hen van harte!

Sam en Julie gaan als favorieten naar de finale!Sam Pauwels en Julie Van Gelder turnden als laatste formatie hun combinatieoefening. Zij brachten voor de derde keer op rij een schitterende oefening. Stabiele balansdelen, perfect en hoog uitgevoerde tempodelen en een prachtig aangepaste choreografie bezorgden hen een topscore van 28.750 punten. Hun artistieke score bedroeg 9.3, zij waren hiermee het enige gemengd paar dat boven de 9 scoorden. Ze kregen een daverend aplaus van het publiek en veel felicitaties van concurerende trainers en gymnasten.Met deze prestatie hebben Sam en Julie hun voorsprong nogmaals vergroot en blijven ze aan de leiding met 0.5 punt vóór Groot-Brittannie.Maar... morgen begint iedereen opnieuw van '0', ook het team van Rusland (dat de eerste dag door een val achteraan in het klassement belandde) zal van de partij zijn!We wachten dus in spanning af voor de finale morgenmiddag! Veel succes!