EK Acro: goud, zilver en brons voor Belgische acroteams!

Vandaag vonden de finales plaats op het Europees kampioenschap Acrobatische Gymnastiek in het Nederlandse 's Hertogenbosch. Bij de junioren en senioren wisten de drie teams van het Topsportcentrum Gent zich te plaatsen voor de finale! De Belgische delegatie keert tevreden huiswaarts met 3 Europese medailles!

Brons voor Soen, Maaike en Corinne!Het seniorentrio Corinne Van Hombeeck, Maaike Croket & Soen Geirnaert (Ambitious Pro Gymnastics - Puurs) haalde vandaag op het EK Acro een bronzen medaille! Ze turnden in de finale opnieuw een adembenemende combinatie-oefening met een goed uitgevoerde drievoudige salto en werden hiervoor beloond met 28.004 punten, voldoende voor de bronzen medaille!Groot-Brittannië won de competitie in deze categorie, het zilver was voor het trio uit Oekraïne. Knap gedaan Maaike, Soen en Corinne!

Zilver voor Chloé, Tatjana en Florence!Bij de junioren plaatsten Chloé Alliet, Tatjana De Vos & Florence Henrist (Sportac Deinze) zich als vijfde team voor de finale. Tijdens de voorrondes betrapte de jury hen op een foutje. Ze waren niet van plan dit vandaag te laten gebeuren! En hoe! De loting had bepaald dat ze als eerste van de vijf grootste concurrenten de vloer op moesten. Ze openden de wedstrijd met schitterend werk. Alle elementen werden feilloos uitgevoerd, de choreografie ging vlotjes, dat ze er zichtbaar plezier in hadden, zorgden voor nog meer handgeklap in de zaal! Ze kregen een score van 28.350, een strenge jury dacht de delegatie ter plaatse... maar enkel Rusland deed beter. Zilver dus voor onze meisjes achter Rusland en vóór Groot-Brittannië. Schitterend meisjes!
Europees GOUD voor Sam en Julie!Het juniorenduo Sam Pauwels en Julie Van Gelder (Art Gym/Wild Gym) verraste met hun GOUDEN medaille! Na de drie kwalificatiedagen voerden ze al resoluut de leiding aan. Aangezien iedereen in de finale opnieuw start vanaf '0', was het voor Sam en Julie dus uiterst belangrijk het hoofd koel te houden. En dat deden ze! Als laatste duo mochten zij de mat op. En wat een oefening dat zij brachten: stabiel, super mooi gedanst, spectaculaire delen, beter kon bijna niet! Na het oorverdovend applaus van de honderden Belgische supporters in de zaal werd het muisstil, iedereen wachtte met spanning de score af. Met een topscore van 28.800 punten haalden zij maar liefst 0.45 meer dan Groot-Brittannië die 2de eindigden. Rusland werd 3de met 28.000 punten. De concurrentie kwam hen en het trainersteam welgemeend feliciteren!Sam en Julie halen voor ons land de eerste Europese GOUDEN medaille in deze discipline!
Van harte proficiat aan alle gymnasten en het trainersteam!Het werd een succesvolle finaledag voor de Belgische delegatie op het EK!
Het duo Elyne De Meyst & Ineke Van Schoor (Ambitious Pro Gymnastics) slaagde er in de jeugdcompetitie deze morgen ook al in BRONS te halen!

EK : België naar de finale !!

EK Acro: Belgische teams in finale!!Van 24 tot 28 oktober 2007 vindt in 's Hertogenbosch het EK Acro voor senioren en voor junioren plaats. Na drie kwalificatiedagen wisten de drie Belgische teams zich te plaatsen voor de finale van morgen! Ook bij de jeugdcompetitie kon ons land 2 finaleplaatsen in de wacht te slepen.Voor onze Belgische acrobaten wordt het morgen dus een spannende dag! Met 5 finales behaalde de Belgische delegatie het maximum aantal finaleplaatsen dat mogelijk was!

WEDSTRIJDVERSLAG VRIJDAG 26 OKTOBER – 3de wedstrijddag

Soen, Maaike en Corinne turnen morgen EK-finale!Het seniorentrio Corinne Van Hombeeck, Maaike Croket & Soen Geirnaert (Ambitious Pro Gymnastics - Puurs) kwam deze avond als laatste team in hun competitie op de vloer. Voor de derde dag op rij wisten ze een mooie oefening te brengen. Alhoewel het topsportteam duidelijk wat last had van de zenuwen, werden de schoonheidsfoutjes in de tempo-elementen uiteindelijk toch goed opgevangen. De jury dacht er ook zo over, met 28.204 punten kregen ze de derde beste score van de dag in hun categorie. Na de laatste kwalificatiedag van vandaag eindigden ze met een totaalscore van 85.062 op een 2de plaats, goed voor de finale!In de finale van morgen start iedereen opnieuw van '0'. Als het trio turnt zoals de voorbij dagen ligt een medaille zeker in de mogelijkheden. We hopen het van harte en duimen met z'n allen!

Finale voor Chloé, Tatjana en Florence!Het juniorentrio met Chloé Alliet, Tatjana De Vos & Florence Henrist (Sportac Deinze) heeft zich als vijfde geplaatst voor de finale. De jury gaf hen voor hun mooie oefening, met jammer genoeg een klein foutje, een score van 28.350 punten. Ze blijven hiermee voorlopig op een vijfde plaats.Het team van Rusland staat nog steeds aan de leiding. Ook Wit-Rusland bracht een mooie oefening en staat voorlopig tweede.Chloé, Tatjana en Florence hopen het in de finale morgen nog beter te doen. Als ze foutloos turnen zit een medaille er in... We gunnen het hen van harte!

Sam en Julie gaan als favorieten naar de finale!Sam Pauwels en Julie Van Gelder turnden als laatste formatie hun combinatieoefening. Zij brachten voor de derde keer op rij een schitterende oefening. Stabiele balansdelen, perfect en hoog uitgevoerde tempodelen en een prachtig aangepaste choreografie bezorgden hen een topscore van 28.750 punten. Hun artistieke score bedroeg 9.3, zij waren hiermee het enige gemengd paar dat boven de 9 scoorden. Ze kregen een daverend aplaus van het publiek en veel felicitaties van concurerende trainers en gymnasten.Met deze prestatie hebben Sam en Julie hun voorsprong nogmaals vergroot en blijven ze aan de leiding met 0.5 punt vóór Groot-Brittannie.Maar... morgen begint iedereen opnieuw van '0', ook het team van Rusland (dat de eerste dag door een val achteraan in het klassement belandde) zal van de partij zijn!We wachten dus in spanning af voor de finale morgenmiddag! Veel succes!

Foto's EAGC

Hey ,
Wie graag veel foto's wilt bekijken van de jongeren competitie op het EK moet zeker eens een kijkje nemen op www.zeestern.be doorklikken op fotoalbum en dan bij wedstrijden kijken !!